Bole njene suze: Dok se slavni muž pati na terenu i jedva stoji na nogama, supruga jeca u suzama...

Na kraju je odustao

Bole njene suze: Dok se slavni muž pati na terenu i jedva stoji na nogama, supruga jeca u suzama...

A. Čaušević

Supruga svojevremeno jednog od najboljih tenisera svijeta Miloša Raonića završila je u suzama nakon što joj je suprug odustao od meča prvog kola Australian Opena. Teniser srpskog porijekla dugo se oslanjao na svoju fizičku snagu kako bi se izborio za svoj put do pobjeda, međutim izgleda da je svemu došao kraj.

Raonić koji je izgubio finale Wimbledona 2016. od Andyja Murraya igrao je odlično u prva dva seta protiv domaćeg tenisera Alexa De Minaura, ali je na kraju bio primoran predati meč.

Raonićeva supruga Camille Ringoir viđena je kako plače u gomili jer su mnogi pretpostavili da je ovo možda posljednji put da sjajnog tenisera vidimo na velikoj sceni

Povrede su konstanta u Raonićevoj karijeri, četiri puta je bio podvrgnut operaciji kako bi sanirao ozljede kuka, oba stopala i zgloba.

Prije dvije godine imao je ozbiljnih problema sa ahilovom tetivom, sve se smatralo toliko lošim da ni operacija ne bi pomogla pa mu je umjesto toga propisano dugo razdoblje mirovanja.

Oglasi

Teniska legenda John McEnroe u komentaru utakmice je rekao sljedeće: "Teško je vidjeti da bilo koji igrač odlazi na ovaj način."

"Također je tužno jer ne znam hoćemo li ga ikada više vidjeti ovdje. Nisam siguran koliko će još moći igrati, iskreno."

Nakon meča De Minaur je rekao da je razočaran što je utakmica završila odustajanjem njegovog protivnika.

Raonić je propustio 16 Grand Slamova otkako se pojavio na velikokj sceni na US Openu 2010., a većina propuštenih najprestižnijih turnira se desila u proteklih pet godina.

Prošlog juna vratio se nakon skoro dvogodišnjeg izbivanja nakon rehabilitacije problema s Ahilom i slomljenog nožnog prsta, a za njega je ovo bio prvi, a vjerovatno i posljednji nastup u Melbourne Parku od 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti