Davis Cup: Odbijen prijedlog da se smanji broj setova

I dalje će se igrati na tri dobijena seta

Davis Cup: Odbijen prijedlog da se smanji broj setova

D. Rakanović

Mečevi singla u Davis Cupu i dalje će se igrati na tri dobijena seta nakon što je odbijen prijedlog da se smanji broj setova, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

Članovi ITF su na godišnjoj sjednici u Vijetnamu odbile prijedlog da se mečevi u pojedinačnoj konkurenciji u Davis Cupu ubuduće igraju na dva dobijena seta. 

Ovaj prijedlog je dobio podršku 63,54 posto zemalja članica, ali nije prošao pošto je bila potrebna dvotrećinska većina.

"Poštujemo tu odluku, ali smo razočarani što nije odobren pun paket reformi planiranih za Davis Cup. Promjene su neophodne kako bi se osigurala budućnost ovog takmičenja. U svijetu koji se brzo mijenja, moramo biti spremni da donosimo odluke koje će nam pomoći da se prilagodimo", rekao je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Prijedlog o smanjenu broja setova nije usvojen, ali jeste onaj da finalisti Davis i Fed Cupa slijedeće sezone mogu biti domaćini prvog kola takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi