Dea Herdželaš poražena u finalu ITF-a u Finskoj

Bolja od naše teniserke je bila Ruskinja Daria Mishina

Dea Herdželaš poražena u finalu ITF-a u Finskoj

A. Beganović

Najbolja bosanskohercegovačka teniserka Dea Herdželaš nije uspjela osvojiti titulu na ITF-u u finskom Savitaipaleu, koji se igrao za nagradni fond od 10.000 američkih dolara.

Naša mlada teniserka je na ovom ITF-u bila prva nositeljica, no nije uspjela osvojiti titulu. U finalnom meču bolja od bosanskohercegovačke teniserke je bila Ruskinja Daria Mishina, inače sedma nositeljica turnira.

U prvom setu ruska teniserka je slavila sa 6:4, da bi u drugom Dea uzvraatila istom mjerom. Međutim, u trećem je Mishina nešto bolja i trijumfuje rezultatom 6:4.

Na kraju dodajmo da je Dea u paru sa Holanđankom Rosalie Van der Hoek osvojila ovaj turnir, a u finalnom meču bosanskohercegovačko-holandska kombinacija bila je bolja od njemačko-belgijskog para Niedmers/Schlosen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.