Debakl Đokovića u četvrtfinalu Roland Garrosa

Došla su neka druga vremena...

Debakl Đokovića u četvrtfinalu Roland Garrosa

Donedavno najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je doživio ubjedljiv poraz u četvrtfinalu Roland Garrosa kojim se oprostio od nastupa na ovom Grand Slamu.

Bolji od Đokovića bio je Dominic Thiem koji ga je savladao sa 3:0 u setovima, a za pobjedu mu je bilo dovoljno manje od dva i po sata igre.

Najneizvjesniji je bio prvi set u kojem je Thiem trijumfovao nakon tie-breaka, u kojem je slavio sa 7:5. Već u drugom setu je Austrijanac zaigrao još bolje i osvojio ga rezultatom 6:3, da bi u trećem doslovno pomeo Đokovića sa 6:0 i tako došao do velike pobjede i plasmana u polufinale.

Interesantno, Đoković je prošle godine u polufinalu Roland Garrosa razbio Thiema sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:4), ali to su bila neka druga vremena za srbijanskog tenisera.

Thiem će se u polufinalu Roland Garrosa sastati sa Nadalom, kojem je danas Carreno-Busta predao meč pri Rafinom vodstvu od 1:0 u setovima i 2:0 u drugom setu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti