Del Potro bez problema protiv Haasea

Masters u Parizu

Del Potro bez problema protiv Haasea

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu nakon što je danas pobijedio Holanđanina Robina Haasea sa 2:0 u setovima. 

Del Potro se nalazi u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i bio je veliki favorit na ovom susretu što je i potvrdio na terenu. Prvi set je bio veoma zanimljiv, a Del Potro je napravio prvi brejk u devetom gejmu i poveo sa 5:4. Ipak, Haase je odmah uzvratio i izjednačio je na 5:5, ali potom je Argentinac ponovo oduzeo servis rivalu i kasnije dobio set sa 7:5.

U drugom setu viđeno je daleko manje uzbuđenja i slobodno se može reći da je Del Potro rutinski odradio posao. Argentinac je napravio brejk u petom gejmu i do kraja je čuvao svoj servis pa je slavio sa 6:4. 

Del Potro se ovom pobjedom plasirao u četvrtfinale, a tamo će snage odmjeriti protiv boljeg iz susreta John Isner-Grigor Dimitrov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi