Del Potro bolji od Isnera, Gasquet teško protiv Schnura
Foto: EPA

ATP turnir u Montrealu, 1. kolo

Del Potro bolji od Isnera, Gasquet teško protiv Schnura

Argentinac Juan-Martin Del Potro je savladao Johna Isnera rezultatom 2:0. Del Potro se na ovaj način uspio plasirati u drugo kolo turnira u Montrealu. U drugo kolo su se plasirali još i Bautista, Polansky, Mannarino i Gasquet.

Del Potro je u izuzetno zanimljivom meču na kraju bio bolji u "nadmudrivanju" i slavio po setovima 7:5, 7:5. Argentinski teniser će u drugom kolu turnira odmjeriti snage s boljim iz duela Denisa Shapovalova i Rogeria Dutra Da Silve.

Richard Gasquet je, teže nego očekivano, uspio savladati mladog 22-godišnjeg Kanađanina Braydena Schnura. Favorizovani Francuz je na kraju slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:1. Gasquet će nakon pobjede nad 197. igračem svijeta u drugom kolu imati dosta teži zadatak s obzirom da će se sastati sa Zverevom.

S druge strane, Mannarino je dosta lagano slavio protiv Daniila Medvedeva rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1, pa će u drugom kolu snage odmjeriti s Milošem Raonićem.

Polansky koji je sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2, savladao Posipisila u drugom kolu će igrati protiv sjajnog Rogera Federera, dok će Bautista nakon pobjede nad Smyczekom igrati protiv Harrisona. Roberto Bautista, 16. igrač svijeta, slavio je protiv Smyczeka rezultatom 2:0, po setovima 7:6 i 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi