Del Potro eliminisao Dimitrova, Troicki i Goffin sigurni

ATP turnir u Rimu

Del Potro eliminisao Dimitrova, Troicki i Goffin sigurni

D. Rakanović

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Rimu, nakon što je savladao Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:3. 

Dimitrov je bolje otvorio meč i osvojio prvi set sa 6:3. Međutim, u nastavku Argentinac je zaigrao znatno bolje i osvojio naredna dva seta sa 6:2 i 6:3.

U drugom kolu Del Potro će igrati protiv 53. igrača svijeta Kylea Edmunda. 

Nešto ranije plasman u drugo kolo turnira obezbijedio je David Goffin nakon što je u neizvjesnom duelu slavio protiv Thomaza Bellucija sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:4. 

Belgijanac je nakon više od dva i po sata savladao upornog Belluccija. Brazilac je osvojio prvi set u taj-brejku, dok je u nastavku meča Goffin bio bolji i osvojio dva naredna seta. U narednom kolu Goffin će igrati protiv Verdasca koji je u prvom kolu sa 2:0 slavio protiv Younga. 

Srbijanski teniser Viktor Troicki pobijedio je Stefanoa Napolitanoa sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2. 

Troicki je završio posao za sat i po vremena igre. U prvom setu obojica tenisera su čuvala servis pa se otišlo u taj-brejk u kojem je bolji bio Srbijanac. U drugom setu Troicki je zaigrao bolje i slavio sa 6:2. U narednom kolu Troicki će igrati protiv boljeg iz duela Kevina Andersona i Alexandera Zvereva. 

ATP Rim, 1. kolo: 

Mager - Bedene 1:1 (predao Mager)

Haase - Berlocq 0:2 (3:6, 5:7)

Almagro - Seppi 2:0 (7:6, 6:3)

Sousa - Edmund 0:2 (3:6, 4:6)

Mayer - Monteiro 2:0 (6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi