Del Potro i Anderson u finalu Acapulca

Argentinac u derbiju polufinala porazio Zvereva

Del Potro i Anderson u finalu Acapulca

Argentinski teniser Juan Martin del Potro i Južnoafrikanac Kevin Anderson igrat će u finalu ATP turnira u Acapulcu.

Delpo je u velikom derbiju polufinala bez većih problema porazio Nijemca Alexandera Zvereva sa 2:0 u setovima. Ruku na srce, Zverev je imao problema sa koljenom, ali to nikako ne umanjuje sjajnu partiju Del Potra, kako danas, tako i čitavim tokom turnira.

Argentinac je napravio tri brejka u meču, a svom rivalu je dopustio samo jednu brejk loptu i pitanje pobjednika je bilo riješeno za sat i 33 minute igre. On će u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Visoki teniser iz Južne Afrike je u prvom polufinalnom meču porazio Amerikanca Jareda Donaldsona sa 2:1 u setovima. Donaldson je odigrao sjajan turnir, ali danas nije imao mnogo šansi protiv Andersona koji je slavio pobjedu nakon dva sata i 23 minute tenisa.

Sutrašnje finale počinje od 4.00 sati iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi