Poznati polufinalisti ATP turnira u Acapulcu
Foto: EPA

Zanimljivi dueli

Poznati polufinalisti ATP turnira u Acapulcu

Midhat Šljivak

ATP turnir u meksičkom Acapulcu ušao je u završnu fazu. Sinoć su odigrani mečevi četvrtfinala, a nakon uzbudljivih duela saznali smo imena polufinalista.

Najzanimljiviji duel odigrali su Juan Martin del Potro i Dominic Thiem, a na kraju je Argentinac slavio pobjedu rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 7:6.

Nije Thiem imao odgovor na zaista odličnu igru Del Potra u ovom meču i na kraju je nakon sat i 43 minuta igre Argentinac slavio pobjedu.

On će u polufinalu igrati protiv Alexa Zvereva koji je lagano za nešto više od sat vremena igre pobijedio Amerikanca Ryana Harrisona sa 2:0 (6:4, 6:1).

Odličan meč viđen je u duelu Kevina Andersona i Hyeona Chunga. Anderson je nakon dva sata igre slavio sa 2:0 (7:6, 6:4) i u polfuinalu će igrati protiv američkog tenisera Jareda Donaldsona koji je pregazio Španca Feliciana Lopeza 2:0 (6:4, 6:1).

ATP Acapulco, četvrtfinale:

Donaldson - Lopez 2:0 (6:4, 6:1)
Zverev - Harrison 2:0 (6:4, 6:1)
Anderson - Chung 2:0 (7:6, 6:4)
Del Potro - Thiem 2:0 (6:2,7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi