Del Potro i Tomić lagano do drugog kola na Wimbledonu

Rutinske pobjede

Del Potro i Tomić lagano do drugog kola na Wimbledonu

E. Čaušević

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro plasirao se u drugo kolo Grand slam turnira na Wimbledonu.

Del Potro je danas igrao meč prvog kola protiv njemačkog tenisera Petera Gojowczyka i slavio rutinski sa 3:0 u setovima.

Argentinac je prvi set dobio sa 6:3, dok je u drugom setu Gojowczyk uspio da uzme četiri gema (6:4), ali je to bilo sve.

U trećem setu Del Potro je igrao koliko mu je bilo potrebno i na kraju je uspio da slavi sa 6:3 i plasira se u narednu rundu.

Dalje je prošao i Bernard Tomić koji je savladao poljskog tenisera Hurkacza sa 3:0 (6:4, 6:2, 7:6). Albot je dobio Carrena-Bustu sa 3:2 u setovima, dok je Lopet počistio sa 3:0 Delbonisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi