Del Potro izbacio Čilića i zakazao polufinale sa Nadalom

Roland Garros, četvrtfinale

Del Potro izbacio Čilića i zakazao polufinale sa Nadalom

Argentinski teniser Juan Martin del Potro izbacio je Marina Čilića sa Roland Garrosa jer ga je u današnjem meču četvrtfinala porazio 3:1 u setovima. 

Njih dvojica su svoj meč četvrtfinala počela jučer, ali ih je kiša prekinula u taj brejku prvog seta pri rezultatu 5:5. Danas su u 12.00 sati nastavili susret, a popularni Delpo je odmah dobio dva poena i slavio u taj brejku 7:5 te poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu bilo je mnogo brejk lopti, ali nije bilo brejka sve do devetog gema kada je Čilić poveo 5:4 i servirao za set. Ipak, taj gem je izgubio sa nulom, ali je ponovo napravio brejk i kasnije je bio siguran na svoj servis za 7:5 i izjednačenje na 1:1.

U trećem setu Delpo je odmah izgubio servis i tada se činilo kako je Čilić u nezaustavljivom naletu. Ipak, kao što smo to i navikli od Argentinca tokom čitave karijere, uspio je da se digne iz mrtvih i napravio je dva vezana brejka pred kraj trećeg seta nakon čega je osvojio set sa 6:3 i poveo 2:1.

Za razliku od prva tri seta, u četvrtom su obojica bila veoma sigurna na svoj servis, a prva brejk šansa je viđena tek u jedanaestom gemu kada je Delpo napravio brejk i kasnije sigurnom igrom na svoj servis set osvojio sa 7:5 te prošao u polufinale.

On će tamo igrati protiv Rafaela Nadala koji je nešto ranije izbacio Argentinca Diega Schwartzmana sa 3:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi