Del Potro igra uprkos povredi

Doktori su dali svoje mišljenje

Del Potro igra uprkos povredi

M. Maksimović

Doktori su dali svoje mišljenje, Del Potro ne odustaje.Najbolji argentinski teniser je najavljen u prvom meču polufinala Davis Cupa protiv Češke, odnosno Radeka Stepaneka.

Del Potro Ima problema sa povredom zgloba lijeve ruke ali ne odustaje.

 

''Da nije polufinale sigurnih bih razmišljao o odustajanju, ali ovo je polufinale.Ja ću danas pokušati dati svoj maksimum, iako su doktori rekli da ne igram, međutim ovo je nešto posebno.Igramo u polufinalu na domaćem terenu, igram pred svojom porodicom, prijateljima, navijačima koji ne gledaju često moje mečeve na Touru", kaže Del Potro.

 

Do ovog polufinala Del Potro je odigrao 15 mečeva u Davis Cupu. Ostvario je 11 pobjeda uz četiri poraza, od kojih su dva prošle godine u singlu finalnog dvoboja protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti