Del Potro nakon velike borbe dobio Gasqueta

Argentincu važna prva pobjeda

Del Potro nakon velike borbe dobio Gasqueta

I drugi meč prvog dana ATP World Tour Finalsa, ponudio je odličan tenis. U prvom susretu grupe B  Martin Del Potro se poprilično namučio protiv neugodnog Richarda Gasqueta, za važnu startnu pobjedu.

Francuz je dobio prvi set. Break u najboljem mogućem trenutku za 5-3 i servis za set. Idealna prilika koju Francuz odmah ne koristi. Del Potro se vratio na 5-5, set je otišao do tie breaka. Tek tada Gasquet potvrđuje prvi set. U drugom je Argentinac brzo stvari postavio na svoje mjesto.

Krenuo je od 3-1, došao je do 5-2, jedan break je bio dovoljan za 6-3. Treći set je bio sličan drugom, sada je Del Potro došao do 5-3, servirao je dva gema kasnije za pobjedu, ali se Gasquet znao izvući. Ipak treći set nije išao u tie break, jer je Del Potro sa novim breakom osigurao novu priliku koju ovaj put ne propušta za konačnih 6-7(4),6-3,7-5.

Grupa B:
Juan Martin Del Potro (Arg, 4) - Richard Gasquet (Fra, 8) 6-7 (4), 6-3, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.