Del Potro "okrenuo" Isnera za novo polufinale US Opena

Argentinac čeka Nadala ili Thiema

Del Potro "okrenuo" Isnera za novo polufinale US Opena

Edmir Škorić

Iskusni argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u polufinale US Opena, jer je večeras u četiri seta sa 6:7, 6:3, 7:6, 6:2 pobijedio Johna Isnera.

Bio je to duel igrača koji itekako imaju jako oružje u vidu servisa, posebno se to odnosi na Amerikanca Isnera, pa je bilo za očekivati da barem jedan set ode u taj-brejk, a na kraju smo u dva seta gledali dodatni gem.

Rijetke su bile brejk šanse, a jednu je imao u prvom setu Delpo. Isner je jednim mini brejkom stigao do seta, ali onda je Delpo uspio da se vrati i da napravi veliki preokret.

U preostala tri seta Del Potro je slavio sa 6:3, 7:6 i 6:2 pa je drugu godinu zaredom ušao u polufinale US Opena.

Del Potru je US Open jedini Grand Slam koji je osvajao u sezoni i zato ga nikako ne treba otpisivati, iako ga na putu do finala čeka paklen rival, ko god bio.

Protivnik u borbi za finale biće mu bolji iz duela Rafael Nadal - Dominic Thiem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi