Del Potro preko povrijeđenog Ćorića u četvrtfinale

US Open

Del Potro preko povrijeđenog Ćorića u četvrtfinale

Edmir Škorić

Iskusni argentinski teniser Juan Martin del Potro u tri je seta pobijedio Hrvata Bornu Ćorića u osmini finala US Opena.

Delpo je bio siguran protiv Ćorića sa 6:4, 6:3, 6:1, a meč je trajao dva sata i sedam minuta.

Međutim, glavni krivac za poraz Ćorića je povreda butnog mišića, koja ga je spriječila da pruži pravi otpor i da traži plasman među osam najboljih na posljednjem Grand Slamu sezone.

"Posije brejka u prvom setu kod rezultata 5:4 poraslo mi je samopuzdanje, unaprijedio sam igru, a onda sam vidio da Borna ima problem sa kretanjem. Bio sam fokusiran u trećem setu i bolji nego u prethodnom meču. Nije bilo lako igrati zbog velike vlažnosti vazduha, ali je uveče svakako ljepše. Kako god potpuno sam mokar. Dva para patika nije dovoljno, tražiću da mi obezbijedi još neki par za sljedeću rundu," rekao je Del Potro.

Onda se zahvalio svojim navijačima iz Argentine.

"Mislim da su ti ljudi potpuno ludi. Poslije turnira moraju nazad u Argentinu da nastave raditi. Sve su to moji prijatelji i hvala im što ovaj turnir čine posebnim za mene".

U četvrfinalu će Del Potro igrati protiv Johna Isnera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi