Del Potro osigurao duel protiv Đokovića

Argentinac pobijedio Nishikorija

Del Potro osigurao duel protiv Đokovića

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu i to nakon pobjede protiv Japanca Keija Nishikorija sa 2:0 u setovima. 

Iako je Del Potro tek na 34. mjestu ATP liste, svima je jasno da to nije pravo mjerilo i da je on daleko bolji teniser, a to je dokazao i danas. 

Del Potro je pobijedio 9. tenisera svijeta sa 7:6 i 6:3 i to nakon sata i 55 minuta igre. U prvom setu su viđena po dva brejka na obje strane, pa se ušlo u taj brejk, a tamo se bolje snašao Del Potro koji je slavio sa 7:4. U drugom setu Argentinac je imao nešto lakši zadatak pa je uspio da napravi jedan brejk i da meč privede kraju rezultatom 6:3.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Novaka Đokovića, koji je nešto ranije pobijedio Roberto Bautistu-Aguta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi