Del Potro prejak za Džumhura

Masters u Madridu

Del Potro prejak za Džumhura

Argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu nakon što je danas porazio bh. predstavnika Damira Džumhura sa 2:0 u setovima.

Naš Damir je imao veoma težak zadatak danas jer je igrao protiv šestog tenisera svijeta i na kraju se ispostavilo da je Delpo u ovom trenutku prevelik zalogaj.

Nakon uvodna dva gejma koja su išla uz servis, Argentinac je napravio dva vezana brejka i poveo 5:1. Ipak, Damir se nije predavao u prvom setu i uspio je da vrati jedan brejk te je kasnije dobio i svoj servis i smanjio na 5:3. Delpo nije dopustio da mu naš teniser dva puta zaredom oduzme servis i dobio je deveti gejm za vodstvo od 1:0 u setovima.

Na samom početku drugog seta Argentinac je napravio novi brejk i poveo 2:0. Do samog finiša seta nije bilo brejkova, a onda je Argentinac u devetom gejmu još jednom oduzeo servis našem igraču za konačnih 6:3, 6:3.

Delpo će u narednom kolu igrati protiv Dušana Lajovića iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti