Del Potro: Mislim da se Đoković, Murray i Wawrinka mogu vratiti u vrh

Argentinac optimista

Del Potro: Mislim da se Đoković, Murray i Wawrinka mogu vratiti u vrh

Argentinski teniser Juan Martin del Potro govorio je o tome koliko je teško vratiti se na teren poslije problema sa povredom ili povredama. On je na neki način dao motiv teniserima koji su nekada bili u samom vrhu da se tu ponovo mogu vratiti. 

Svjetski tenis su u posljednje vrijeme uzdrmale brojne povrede najboljih igrača. Upravo zbog toga dugo vremena na Touru nismo gledali Novaka Đokovića, Stana Wawrinku, Andyja Murrayja...Dvojica od njih su nekada bili prvi na svijetu, dok je Wawrinka bio treći. Osim njih, treba reći da je donedavno i Nadal imao problema sa koljenima zbog kojeg ga nismo gledali oko dva mjeseca, a Del Potro poručuje da to nije nimalo lako.

"Bio sam u istoj situaciji kao što je Đoković. Mučile su me povrede. Nije bilo lako, to je veoma neprijatan osjećaj. Neugodno je vidjeti da gubite pozicije na ATP listi. Osjećate se drugačije", rekao je Delpo koji je svojevremeno imao velikih problema sa ručnim zglobovima zbog kojih je propustio dobar dio karijere.

"Mislim da se nekoliko igrača može vratiti na nekadašnji nivo poslije povreda. Korist od toga će imati i tenis. Đoković je jedan od njih, pomenut ću i Murrayja i Wawrinku. Nema mnogo takvih tenisera", rekao je Del Potro.

Podsjetimo, Argentinac večeras na Mastersu u Madridu igra protiv Damira Džumhura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi