Shrvan i utučen: "Bio sam treći na svijetu, a sad nemam ništa"

Bolna ispovijest

Shrvan i utučen: "Bio sam treći na svijetu, a sad nemam ništa"

Eldar Ganibegović

Juan Martin del Potro, bivši treći teniser svijeta, povukao se početkom godine zbog povreda.

Oko sedam mjeseci nakon posljednje utakmice, Argentinac je priznao da je oporavak dosta komplikovan i da se još uvijek nosi s fizičkim problemima.

"Nedavno sam otišao u Švicarsku na pregled kod doktora i započeo novu terapiju. Preporučilo mi ga je nekoliko igrača, rekli su mi da su postigli rezultate. Zamislite frustraciju koju sam osjećao nakon svakog pokušanog tretmana ili nakon svake neuspjele operacije. To je ono s čime živim zadnje tri i po godine.

Danas opet mogu hodati, ali ne mogu trčati na traci, ne mogu se penjati uz stepenice bez boli. Ne mogu dugo voziti. Ovo je stvarnost koju živim.

Teško je, ali pokušavam se prilagoditi, živjeti što je ljepše moguće, unatoč svim problemima", rekao je Juan Martin del Potro, prenosi Tennis Head.

Juan Martin del Potro također je želio naglasiti kako su povrede presudno, negativno utjecale na njegovu karijeru.

Također, Argentinac je priznao da prolazi kroz velike poteškoće u "životu nakon tenisa".

"Ne mogu prihvatiti život bez tenisa. Nisam imao postupnu tranziciju, nisam bio spreman. Nemam pojma kako drugi sportisti uspijevaju to tako mirno proći.

Bio sam treći na svijetu, onda sam povrijedio koljena i sad sam tu, nemam ništa. Nastavio sam se pokušavati oporaviti, ali nakon Buenos Airesa (posljednji njegov turnir, op. a) rekao sam da mi je dosta", rekao je Juan Martin del Potro.

Inače, Del Potro je zaradio gotovo 26 miliona dolara od tenisa, ali nije otišao u penziju sa sigurnom budućnošću, uglavnom zbog nekih loših finansijskih odluka koje je napravio njegov otac, koji je upravljao njegovim novcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi