Povratak omiljenog lica na teniske terene
Foto -EPA

Del Potro se vraća nakon gotovo tri godine

Povratak omiljenog lica na teniske terene

Midhat Šljivak

Jedan od najpopularnijih tenisera svijeta, Argentinac Juan Martin Del Porto, vraća se na ATP tour.

Nakon gotovo tri godine van tenisa zbog povreda, Del Potro se vraća na teren i potvrđen je kao učesnik turnira u Buenos Airesu i Rio de Janieru.

Del Potro je van tenisa od juna 2019. godine. Posljednji turnir kojeg je igrao u londonskom Quennsu, a zatim su uslijedile brojne operacije koje su mu onemogućile nastupe.

Ovaj 33-godišnjak već određeno vrijeme trenira za povratak s kolegom Diegom Schwartzmanom i odlučio je da se prijavi na predstojeće turnire na koje je dobio pozivnicu.

Del Potrov najbolji ranking karijere bilo je 3. mjesto 2018. godine, a u karijeri je osvojio jednu Grand Slam titulu (US Open 2009. godine).

Ukupno je u karijeri osvojio 22 titule i jedan je od omiljenih tenisera publike širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi