Dimitrov je dokaz da nije nestao sportski duh

Pomogao Edmundu

Dimitrov je dokaz da nije nestao sportski duh

Edmir Škorić

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prošao je danas u polufinale Brisbanea, ali njegov potez s meča protiv Kylea Edmunda svakako je nešto o čemu bi mediji trebali da pišu.

Dimitrov je prošao u polufinale i Baby Federer, kako ga se naziva zbog stila igre, može da bude sretan, ali kada se njegov protivnik tokom trećeg seta srušio na podlogu, Bugarinu je najmanje bilo važno hoće li proći dalje.

U sprintu je pretrčao mrežu, te je otišao pomoći Edmundu koji se previjao od boova nakon što je uganuo gležanj. Iako je Edmund uspio da nastavi meč, na kraju je poražen.

Ali sportski duh i dalje živi među sportistima i Dimitrov je zaslužio aplauze.

"Na kraju dana, zdravlje je na prvom mjestu. Žao mi je što mu se to dogodilo, jer dobro znam kakav je to osjećaj jer to se događalo i meni. Nadam se da će se oporaviti na vrijeme za nastup na Australian Openu", rekao je Dimitorv nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti