Dimitrov osigurao Džumhuru 30. mjesto na ATP listi

Naš teniser napredovao jednu poziciju

Dimitrov osigurao Džumhuru 30. mjesto na ATP listi

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sezonu će završiti na 30. mjestu ATP liste. 

Damir je početkom sedmice bio 31. teniser svijeta, ali se bez obzira što nije igrao Masters u Parizu popeo za jednu poziciju. To se desilo zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi Grigora Dimitrova u 2. kolu Pariza protiv Richarda Gasqueta. 

Gasquet će nakon ove sedmice ostati bez 45 poena, pa će pasti na 31. mjesto i prepustiti svoju poziciju Džumhuru. 

Podsjetimo, Damir je sezonu počeo na 77. mjestu što znači da je ostvario napredak od čak 47 pozicija. Veliku priliku da poboljša svoj rejting naš teniser će imati u prvom dijelu naredne sezone jer je u tom periodu ove godine bio nešto lošiji. Kao što je sam i rekao, igrat će naredne sezone sve Grand Slam turnire i sve Masterse, a preskočit će Challangere. 

Dodajmo i to da je Damir ove sezone osvojio dvije ATP titule koje su mu bile i prve u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi