Džumhur ostao na 31. mjestu na ATP listi
Foto: EPA

Jedna promjena u TOP 10

Džumhur ostao na 31. mjestu na ATP listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zadržao je svoju 31. poziciju na najnovijoj  ATP rang listi.

Džumhur ima 1391 bod i nalazi se veoma blizu TOP 30, a do kraja sezone više neće učestvovati na turnirima koje je otkazao zbog povrede. Prvi na redu je trebao biti Pariz, ali od toga neće biti ništa.

Našem teniseru je 31. mjesto na ATP listi ujedno i najbolji ranking dosadašnje karijere i kruna izuzetnih rezultata zabilježenih u proteklih nekoliko mjeseci.

Kada je riječ o ostalim bh. teniserima, Mirza Bašić je ostao na 158. mjestu, Aldin Šetkić je 173. a Tomislav Brkić 271. teniser svijeta. Nermin Fatić je napredovao za sedam pozicija i sada je na 720. poziciji.

U TOP 10 se desila samo jedna promjena. Nijemac Alexander Zverev je preuzeo četvrtu poziciju od Hrvata Marina Čilića, koji je sada peti, a na vrhu liste je i dalje Rafael Nadal ispred Rogera Federera i Andyja Murrayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi