Dimitrov preko Bautiste-Aguta do polufinala

ATP Peking

Dimitrov preko Bautiste-Aguta do polufinala

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale ATP turnira u Pekingu nakon što je u četvrtfinalnom meču porazio Španca Roberta Bautistu-Aguta sa 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:2).

Bio je ovo jedan od zanimljivijih mečeva četvrtfinala izuzetno jakog turnira iz serije 500 u Pekingu, a Dimitrov je na kraju izašao kao pobjednik nakon dva sata i 30 minuta igranja. 

Bugarski teniser, koji je u 1. kolu Pekinga savladao Damira Džumhura, danas je prvi set dobio nakon taj brejka u kojem je slavio sa 7:5. U drugom setu Bautista-Agut je uzvratio te je napravio brejk u sedmom gejmu što mu je bilo dovoljno da set dobije sa 6:4. 

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, Dimitrov je odigrao i najbolje, a to je bilo u odlučujućem setu. On je napravio dva brejka i slavio je sa 6:2 za plasman u polufinale. 

Bugarski teniser će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal-John Isner koji se upravo igra. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi