Dimitrov šokirao Murraya
Foto: EPA

ATP Miami, 3. kolo

Dimitrov šokirao Murraya

M. Šljivak

Grigor Dimitrov pobijedio je Andyja Murraya na ATP turniru u Miamiju. Bugarski teniser je Britanca savladao s 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 6:3.

Prvi set je riješen u tie-breaku. Iako je Dimitrov izgubio treći gem na svoj servis, odmah ga je vratio, te je ostatak seta protekao i sigurnoj servis igri na obje strane. Otišao je prvi set u tie-break, gdje je Murray dominirao, te je dobio ovaj dio igre sa 7:6.

Međutim, Dimitrov u drugom setu kreće žestoko. Oduzeo je dva servisa Murrayu za vodstvo od 4:0, ali je Britanac uspio da zaprijeti vrativši jedan break u šestom gemu.

Ipak, do kraja drugog seta Dimitrov odigrava jako dobro, te je osvojio set sa 6:4.

Oduzetim servisom u četvrtom gemu Andy stiže do 3:1, ali mu je tu bio kraj, jer je do kraja trećem setu Bugarin totalno dominirao. Osvojio je pet uzastopnih gemova, napravio je tri breaka i osvojio je odlučujući set sa 6:3, te dolazi do velike pobjede.

ATP Miami, 3. kolo:

Dimitrov - Murray 2:1 (6:7, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi