Direktor turnira otkrio koliko Rafa, Roger i Novak traže za nastup

Imaju nerealne zahtjeve

Direktor turnira otkrio koliko Rafa, Roger i Novak traže za nastup

Edmir Škorić

Direktor turnira u Hertogenboschu Marcel Hunce govorio je o problemima s kojima se suočavaju organizatori teniskih turnira.

On je kazao da je teško ispuniti zahtjeve pojedinih tenisera, koji traže veliki novac za nastupe na turnirima.

"Igrači nekada traže previše, ali mi im kažemo da toliko jednostavno nemamo. Nekada nas razumiju, nekada ne. Sve je to dio igre. Ne smijemo da zaboravimo da neki igrači donesu dosta toga turnirima, što se tiče sponzorstava i sponzora", kazao je Hunce.

"Ako bi jednog dana Federer, Nadal ili Đoković zaželjeli da igraju u Hertogenboscu, oni obično traže od 800.000 do 1.000.000 dolara. Sigurno bismo ih doveli, našli bismo rješenje, ali sve zavisi od njih, ne od nas", dodao je.

Priča kako ga je jednom nazvao Novak...

"Nema mnogo igrača koji vas lično nazovu kada se povrijede i moraju da otkažu učešće. Uglavnom vas nazove agent, ili agent zove ATP. Privatni poziv od igrača se ne događa često, a Novak je jedan od rijetkih koji je to uradio", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi