Đoković pomeo Amerikanca i zakazao četvrtfinale Monte Carla

ATP turnir u Kneževini

Đoković pomeo Amerikanca i zakazao četvrtfinale Monte Carla

S. Grebović

Prvi reket svijeta,Novak Đoković, ostvario je novu pobjedu na turniru u Monte Carlu i izborio plasman u četvrtfinale ovog turnira.

Teniser iz Srbije danas imao znatno lakši posao nego protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera prije dva dana u okviru drugog kola i ujedno je najavio lagani uspon forme pred ulazak u samu završnicu turnira.

Danas je Đoković odmerio snage sa Amerikancem Taylorom Fritzom i savladao ga ubjedljivo sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:0, za svega jedan sat i 10 minuta igre.

U prvom se setu Amerikanac sasvim dobro držao, nakon čega je Novak polako preuzeo stvari u svoje ruke. 

Đoković pravi dva brejka za vođstvo od 5:2, potom dozvoljava rivalu da se nakratko vrati u igru brejkom, ali već u narednom gemu, završava posao u prvom setu.

U drugom smo bili riješeni bilo kakve dileme. Teniser iz Srbije je ekspresno završio posao, a rezultat od 6:0 dovoljno govori o odnosu snaga na zemljanoj podlozi.

U četvrfinalu Đoković će se sastati sa ruskim predstavnikom Danilom Medvedevim, desetim nosiocem na turniru, koji je ranije savladao Grka Stefanos Tsitsipas sa 2:1 u setovima (6:2, 1:6, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi