Novak Đoković u finalu Wimbledona!

Shapovalov nemoćan

Novak Đoković u finalu Wimbledona!

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u finale Wimbledona nakon što je danas u polufinalu savladao Kanađanina Denisa Shapovalova sa 3:0, po setovima 7:6, 7:5 i 7:5.

Kanadski teniser odlično otvara ovaj meč. Napravio je break u trećem gemu, sigurno je osvajao poene na svoj servis i činilo se kako će osvojiti prvi set.

Međutim, stao je u ključnom trenutku. Novak je ponovo bio najbolji kada je to najpotrebnije, te oduzima servis Shapovalovu u 10. gemu i dolazi do izjednačenja na 5:5.

Prvi set odlazi u tie-break. Đoković je tamo veoma siguran i nakon 55 minuta osvaja prvi set sa 7:6.

Mučio se Đoković dosta i u drugom setu. Spasio je prvi teniser svijeta čak pet break lopti, a njegov protivnik je sa druge strane izgledao mnogo sigurnije na svom servisu.

Ipak, Novak je napravio break ponovo kada je to trebalo. Uzeo je servis rivalu u 11. gemu, a zatim je sigurno servirao za osvajanje drugog seta sa 7:5 i vodstvo od 2-0.

Oglasi

Oba tenisera su u trećem setu imala dosta šansi za break, a na kraju je Novak uspio da osvoji ključni gem. Ponovo je oduzeo servis protivniku u 11. gemu i zatim je završio posao za 7:5 u trećem setu i konačnih 3-0.

Đokoviću je tako ušao u svoje sedmo finale Wimbledona i imat će šansu da osvoji svoj 20. Grand Slam naslov. Protivnik srbijanskom teniseru u finalu je sjajni Italijan Matteo Berrettini.

Također, Đoković će imati priliku da se izjednači sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju titula na Grand Slamovima.

Wimbledon, polufinale:

Đoković - Shapovalov 3:0 (7:6, 7:5, 7:5)

Top Komentari

Bajernovac
ili je Nole prejak ili su ostali papci toliko losi ,,nema vise pravih tenisera tanko ,tanko,,,Sampras,Agasi ,,Becker,,,,bilo je njih jos sigurno 10 ili vise koji su bili top 10 zadnjih 25 godina,,,danas je slabo ,,,
7 0
Novakov otac je protiv rezolucije o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao je, da je to izdaja srpske nacije, pa posto ne podnosim Novakovog oca, koji je javni cetnik, onda ne podnosim ni Novaka Djokovica, ne znam sto Semir Osmanagic zove ovog cetnika u Visokom, eh Bosnjo glupi, kad ces doci pameti. Da li Semir Osmanagic ima muda da kaze da je Novak Djokovic u Visokom persona non grate. Novak Djokovic trebao bi biti persona non grate u Visokom.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti