Novak Đoković ide u Australiju - kao selektor Srbije?

ATP Kup

Novak Đoković ide u Australiju - kao selektor Srbije?

Eldar Ganibegović

U Sidneju će se od 1. do 9. januara održati ATP Kup.

Na njemu će se u grupi A takmičiti reprezentacija Srbije zajedno s Čileom, Norveškom i Španijom.

Selektor Srbije Viktor Troicki još uvijek nije siguran da li će putovati u Australiju, a sve je to objasio u razogovoru za Sportski žurnal.

"Ja se, kao selektor, na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne vjerujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promjena. Jedino ako se neko od njih dvojice povrijedi, može neko da ih zamijeni. Ne mogu ništa da odlučujem. Za sada ne idem", govori Troicki i nastavlja:

"Dubl se dogovara, tu bih mogao da utičem. S druge strane, prema pravilima, ako nema selektora, njegovu ulogu može preuzeti prvi igrač reprezentacije, a to je Novak."

Inače, Novaka Đokovića od 17. januara očekuje i učešće na Australian Openu. No, mnogo se prašine diglo oko njegovog nastupa na prvom Grand Slamu sezone zbog vakcine protiv virusa COVID-19, pa ostaje nam da vidimo da li će Nole zaigrati u Melburnu.

Njegovo ime se našlo na preliminarnoj listi učesnika, no to nije nikakav garant da će Đoković zaista nastupiti na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi