ATP saopštio putuje li Novak Đoković u Australiju ili ne

Najbolji teniser današnjice

ATP saopštio putuje li Novak Đoković u Australiju ili ne

A. Čaušević

Već sedmicama se špekuliše da li će Novak Đoković nastupiti na turnirima u Australiji.

Od ranije je poznato da je Đokoviću prijetilo neigranje u Australiji zbog obavezne vakcinacije za sve koji žele ući u tu zemlju.

Čini se da je i ta prepreka uklonjenja, barem prema objavi ATP-a koji je saopštio da će Đoković nastupiti na ATP Kupu koji se igra u Sydneyu.

Srbija će se na turniru reprezentacija takmičiti sa Austrijom, Rusijom i Australijom, a osim Đokovića još će igrati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i naturalizovani Hrvat Matej Sabanov.

To znači da će Đoković vrlo vjerovano nastupiti i na Australian Openu u Melbournu jer bez obzira što su ova dva grada iz dvije različite savezne države ko god ulazi u Australiju mora imati potvrdu o vakcinaciji ili ga čeka dvosedmični karantin.

Inače, svoju potvrdu na Australian Openu potvrdio je Dominic Thiem koji se vraća nakon višemjesečne pauze, dok na prvom Grand Slamu nove sezone neće biti Rogera Federera.

Top Komentari

Chico
Jel to djokara kao i Vucko demagog, samo suplju bacao, a ustvari se davno vakcinisao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi