Dobar žrijeb za Bašića, Džumhuru još bolji

Uskoro počinje Roland Garros

Dobar žrijeb za Bašića, Džumhuru još bolji

Bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić i Damir Džumhur dobro su prošli na jučerašnjem žrijebu za Roland Garros. 

To se posebno odnosi na Damira koji bi se veoma lagano mogao prošetati do trećeg kola. Naime, naš najbolje rangirani teniser i 26. nosilac na drugom Grand Slam turniru u sezini, u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta. Ukoliko prođe taj meč u drugom kolu ga čeka bolji iz susreta Gregoire Barrere-Radu Albot.

Dakle, do trećeg kola mu je apsolutno otvoren put, a onda bi ga vjerovatno trebao čekati Nijemac Alexander Zverev, drugi nosilac turnira. Obzirom na formu Zvereva on bi u tom susretu bio apsolutni favorit.

S druge strane, Bašić je također dobro prošao, ali ne kao Džumhur. Mirza će u prvom kolu igrati također protiv kvalifikanta, a ukoliko prođe čekat će ga vjerovatno 11. nositelj Diego Schwartzman što će biti veoma težak zadatak.

Podsjetimo, Roland Garros počinje 21. maja i trajat će do 10. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi