Džumhur i Bašić sigurni u glavnom žrijebu Wimbledona

Džumhur i Bašić sigurni u glavnom žrijebu Wimbledona

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina imaće dvojicu tenisera u glavnom žrijebu Wimbledona.

Najveći Grand Slam turnir igra se od 2. do 15. jula na terenina All England Cluba, a na naša zemlja će imati dvojicu predstavnika u glavnom žrijebu.

To su Damir Džumhur i Mirza Bašić, koji su usprkos nešto lošijoj formi, sakupili dovoljno bodova da bez straha čekaju Wimbledon i gledaćemo ih u prvom kolu najvećeg svjetskog turnira.

Damir je prethodne dvije godine uspijevao doći do drugog kola ovog Grand Slama, dok Mirza Bašić nikada nije uspio proći kvalifikacije.

Titulu na Wimbledonu od prošle godine braniće Švicarac Roger Federer koji se vraća nakon što je preskočio turnire na šljaci, a prošle godine je u ženskoj konkurenciji slavila Garbine Muguruza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi