Doha: Đoković u finalu ponizio Nadala

Nastavio nevjerovatnu dominaciju

Doha: Đoković u finalu ponizio Nadala

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je prvi turnir ove sezone.

On je u finalnom meču ATP turnira iz serije 250 koji se ove sedmice igrao u Dohi pobijedio Rafaela Nadala 2:0 u setovima. 

Novak je sjajno krenuo u meč i od prvog gamea je dao doznanja Nadalu šta ga čeka. Odmah je napravio break, a svoju dominaciju je nastavio do kraja prvog seta kojeg je osvojio rezultatom 6:1.

Kako je prvi set zavrešen, tako je drugi nastavljen. Đoković je nastavio sa dominacijom i u prvom gameu na servis Nadala napravio je novi break. Nije popuštao do samog kraja meča, a u drugom setu je stigao napraviti i nekoliko sjajnih poteza koji su publiku digli na noge. Drugi set je riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Ovo je bio peti uzastopni meč između dvojice tenisera u kojem Nadal nije uspio da osvoji niti jedan set.

Također, podatak koji govori o dominaciji Đokovića protiv Nadala je i taj da je ovo deveta pobjeda Srbina protiv Španca u posljednjih deset mečeva.

Ovo je bio njihov ukupno 47. meč, a Đoković je sada poveo sa 24:23. 

Ako je suditi po prikazanom na ovom turniru, Đoković će biti veliki favorit za odbranu titule na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi