Dok rijetko ko obraća pažnju na njega, Bašić igra sjajno: Ovakav niz pobjeda odavno nije imao...

Trenutno 308. teniser svijeta

Dok rijetko ko obraća pažnju na njega, Bašić igra sjajno: Ovakav niz pobjeda odavno nije imao...

Bh. teniser Mirza Bašić igra u vrlo dobroj formi ovih dana. 

Bašić učestvuje na turniru Eastern European Championship koji se ovih dana održava u Beogradu, a danas je ostvario i treću pobjedu u isto toliko mečeva grupne faze.

To nije bila bilo kakva pobjeda, već je slavio protiv 72. tenisera svijeta Ricardasa Berankisa koji nije nimalo naivan teniser. Da stvar bude još bolja, 308. teniser svijeta slavio je u dva seta i to sa 7:6(4) i 6:3.

Bašić je i prošle sedmice učestovao na ovom turniru te je također zabilježio tri pobjede u tri odigrana meča pa mu je današnji trijumf bio šesti u nizu. Zanimljivo da za sve to vrijeme bh. teniser nije izgubio ni jedan set.

Nadamo se da će Bašić nastaviti sa dobrom formom i kada se sezona poslije koronavirus pauze konačno nastavi jer smo sigurni kako on ne zaslužuje biti iza 300. mjesta na ATP listi.

Podsjetimo, teniska sezona je prekinjuta još početkom marta i očekuje se da bude nastavljena u augustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti