Đoković bez problema do četvrtfinala u Madridu

Savladao Chardyja

Đoković bez problema do četvrtfinala u Madridu

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Madridu.

Đoković je danas bio bolji od francuskog tenisera Jeremyja Chardyja kojeg je savladao sa 2:0 u setovima. Prvi reket svijeta je igrao sjajno u prvom setu koji je trajao svega pola sata.

Srbijanac je dopustio samo jedan gem protivničkom teniseru, te mu je prvi set pripao rezultatom 6:1. No, u nastavku je Chardy pružio mnogo veći otpor.

Set je trajao skoro sat vremena, te nakon velike borbe otišlo se u tie-break. No, Francuz više nije imao snage da parira Đokoviću koji je tie-break riješio sa 7:2, te je stigao do pobjede od 2:0 u setovima.

Dalje je prošao i Marin Čilić koji je sa 2:1 savladao Djerea, dok je Thiem s laganih 2:0 pobijedio Fogninija i plasirao u četvrtfinale turnira u Madridu.

ATP turnir u Madridu:

Đoković - Chary 2:0 (6:1, 7:6)
Čilić - Djere 2:1 (4:6, 6:3, 6:2)
Thiem - Fognini 2:0 (6:4, 7;5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi