Đoković ekspresan!

Kohlschreiber 'pao' za 61 minut

Đoković ekspresan!

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiu nakon što je danas porazio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 2:0 u setovima. 

Đoković je bio vekliki favorit protiv 80. tenisera svijeta te je do pobjede došao možda i lakše nego što se mislilo. Bilo je 6:3 i 6:1 a meč je trajao 61 minut.

Inače, Nole je time samo potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi jer je u 1. kolu Dubaia porazio Maleka Jazirija istim rezultatom samo što je tada izgubio gem manje.

U četvrtfinalu prvi reket svijeta igra protiv 7. nosioca na turniru, Rusa Karena Khachanova.

Od ostalih rezultata danas odigranih mečeva u Dubaiu vrijedi izdvojiti pobjedu Tsitsipasa protiv Bulbika 2:0, Rubleva protiv Krajinovića 2:0, Khachanova protiv Novaka 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi