Đoković ekspresno odgovorio Draženovoj majci
EPA

Uzvratio na komplimente

Đoković ekspresno odgovorio Draženovoj majci

Novak Đoković uzvratio je majci Dražena Petrovića na komplimentima koje mu je uputila.

U nedavnom medijskom istupu Biserka Petrović je, između ostalog, izjavila kako u Novaku vidi svog sina i da joj je teško kada se povrijedi ili se bilo šta loše o njemu napiše, a nije se dugo čekalo ni na odgovor srbijanskog tenisera.

Iako se ne sjeća Petrovićevih igara, o njegovoj čaroliji na terenu je mnogo čuo i laskaju mu riječi njegove majke kojoj se u međuvremenu zahvalio.

"Sve poštovanje za porodicu Petrović. Naravno, laska mi ovakva Biserkina izjava i zahvalio bih joj od srca što je rekla tako lijepu stvar. Ja se nadam da ćemo se uskoro imati prilike upoznati, kad već do sada to nismo uspjeli", kazao je Đoković za Kurir, pa dodao:

"Moje sućut i suosjećanje za veliki gubitak, prije svega za njihovu porodicu. Dražen je neko koga se ja ne sjećam baš dobro, ni njegove igre, nastupa i dostignuća. On je vladao evropskom i američkom košarkom dok sam bio vrlo mlad. Nažalost, ta nesreća se dogodila i bila je veliki gubitak za cijelu sportsku javnost u bivšoj Jugoslaviji, to je sigurno", objasnio je svjetski teniski broj jedan.

Đoković je dodao i kako je vrlo emotivno doživio film o Petroviću "Jednom braća".

"Jedan od filmova koje sam najemotivnije doživio je ‘Jednom braća’ gdje je Biserka davala intervju, kao i Draženov brat. Tu je Divac poslije 20 godina išao u Zagreb i tu se dokazalo i pokazalo koliku moć ima sport u mirenju ljudi i naroda. Mnoge rane od teških ratova koji su zadesili našu regiju još su svježe, ali mislim da su sport i muzika među stvarima koje povezuju ljude. Od srca bih zahvalio gospođi Petrović”, zaključuje Đoković.

Top Komentari

MirzaBarucic
Djokovic rekao 'glazba'? Tita vam? :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi