Đoković i Ivanišević će ovog ljeta organizovati turnire po regionu, BiH je na spisku zemalja

Kako bi teniseri ostali u formi

Đoković i Ivanišević će ovog ljeta organizovati turnire po regionu, BiH je na spisku zemalja

Prvi reket svijeta Novak Đoković i penzionisani Hrvat Goran Ivanišević skupa rade na zanimljivom projektu.

Obzirom da je teniska sezone prekinuta prije dva mjeseca i da se sigurno neće vratiti u narednom periodu, Goran i Nole su došli na zanimljivu ideju kako bi teniseri s ovih prostora ostali u formi.

Njih dvojica žele organizovati nekoliko turnira po zemljama regiona, a jedna od opcija je i Bosna i Hercegovina.

"Razmišljali smo u seriji mini turnira koji bi se održavali u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto u Hrvatskoj, a u Srbiji će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto funkcionisati u junu, julu...", govori Ivanišević za HRT.

Što se tiče teniske sezone, smatra kako je 2020. godine izgubljena te da će se teniseri vratiti tek narednog proljeća.

"Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kada. Moja najoptimističnija procjena je da će se tenis nastaviti na proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomjeranju Australian Opena za mart, i to je opcija", smatra on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi