Đoković je emotivno proslavio povratak na prvo mjesto ATP liste

Nostalgična fotografija na Twitteru

Đoković je emotivno proslavio povratak na prvo mjesto ATP liste

Srbijanski teniser Novak Đoković je jučer zvanično osigurao povratak na prvo mjesto ATP liste, čime je napravio historijski poduhvat.

Naime, Đoković je prije samo pet mjeseci bio 22. igrač svijeta i napravio je nevjerovatnu pobjedu serija kojom je u kratkom intervalu uspio da se vrati na tron. Posljednji koji je uradio isto bio je Marat Safin, još 2000. godine.

Đokovića su mnogi otpisivali, ali uspio je da se vrati na prvo mjesto čime je pokazao da je istinska sportska veličina, a svoje dostignuće je popratio emotivnom i nostalgičnom porukom na Twitteru.

Novak je objavio svoju sliku iz vremena kada je tek počeo da se bavi tenisom, uz opis: "Vjerujte u sebe. Svakog dana".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi