Đoković korača ka vrhu, blagi pad Džumhura i veliki skok Brkića

Nova ATP lista

Đoković korača ka vrhu, blagi pad Džumhura i veliki skok Brkića

Novak Đoković je osvajanjem US Opena ponovo stigao u TOP 3 tenisera na ATP listi.

Srbijanski teniser sada zauzima treće mjesto sa 6,445 bodova, a ispred su samo Rafael Nadal (8,760) i Roger Federer (6,900). Đoković je napredovao za tri pozicije i preskočio Del Potra, koji je sada četvrti, i A. Zvereva koji je peti.

Na šestom mjestu je Marin Čilić, sedmi je Grigor Dimitrov, osmi Dominic Thiem, a zatim slijede Kevin Anderson, John Isner, David Goffin...

Kada je riječ o bh. teniserima, daleko najveći skok napravio je Tomislav Brkić koji je napredovao za 24 pozicije i sada je 240. igrač svijeta.

I dalje imamo dvojicu u TOP 100, s tim što je Damir Džumhur nazadovao za jednu poziciju i sada je 28. sa 1,395 bodova, dok je Mirza Bašić napredovao za dva mjesta i sada je 79. sa 715 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi