Đoković krenuo po svom, uprkos protivljenju Federera i Nadala

Slijedi raskol u tenisu?

Đoković krenuo po svom, uprkos protivljenju Federera i Nadala

A. Čaušević

Ono što je naumio Novak Đoković je ostvario danas. Srbijanski teniser je fomirao Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PATP). 

Đoković je nedavno podnio ostavu na mjesto predsjednika Asocijacije ATP igrača i odlučio se da pokrene novo Udruženje.

"Poslije jučerašnjeg uspješnog sastanka, uzbuđeni smo što objavljujemo početak rada Asocijacije profesionalnih teniskih igrača. Prva asocijacija u kojoj su samo igrači još od 1972. godine", naveo je Đoković u objavi na društvenim mrežama.

Cilj PATP-a će da se zaštite prava tenisera, a udruženje je zajedno sa Đokovićem osnovao Kanađanin Vasek Pospisil.

Inače, Roger Federer i Rafael Nadal su se usprotivili ovakvom potezu, ali Đoković nije previše mario za tim pa će biti interesantno vidjeti šta će se dešavati u budućnosti i kakav će biti odnos dva udruženja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi