Đoković lakše diše: Nadal prošao, Medvedev ispao

Masters u Madridu

Đoković lakše diše: Nadal prošao, Medvedev ispao

A. Čaušević

Novak Đoković će zadržati broj 1 na ATP listi i u narednom periodu.

Šansu da pretekne Đokovića imao je Daniil Medvedev ukoliko bi Rus osvojio Rim ili Madrid te stigao do polufinala na jednom od ta dva turnira.

Međutim, Medvedev je na Mastersu u Madridu zaustavljen u osmini finala nakon što je protiv njega u tri seta bio bolji Garin Cristian.

Cristian je slavio sa 6:4; 6:7; 6:1. Čileanac je bio posebno impresivan kada je u odlučujućem setu "pomeo" Medvedeva uz dva napravljena breaka.

Rafael Nadal koji je prvi nositelj turnira se rutinski obračuna sa Alexeijem Popyrinom nakon sigurne pobjede s 2:0 u setovima. Bilo je 6:3; 6:3.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Dominik Thiem. Austrijanac je u poprilično izjednačenom meču pobijedio Alexa De Minaura rezultatom 7:6; 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi