Đokoviću Sarajevo postaje omiljena destinacija, posjetit će i stalnu bazu

Slavni srbijanski teniser

Đokoviću Sarajevo postaje omiljena destinacija, posjetit će i stalnu bazu

A. Čaušević

Najbolji teniser svijeta ponovo je stigao u Sarajevo, već drugi put u svega nekoliko mjeseci. 

Grad na Miljacki postaje omiljena destinacija Novaku Đokoviću, a redovna stanica su i piramide u Visokom.

Đoković je u BiH stigao kako bi se maksimalno opustio za predstojeći Roland Garros koji će se igrati od 30. maja do 13. juna.

Srbijanskom asu je ovo treći dolazak u Sarajevo u posljednjih godinu. Prvi put je bio u Sarajevu prošlog ljeta s roditeljima, da bi u oktobru stigao u društvu svoje supruge.

Osnivač Fondacije "Arheološki park - Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić je u već ranije najavio Đokovićev dolazak.

"Novak je bio ljubazan da me pozove na Serbian open i došao sam da mu dam podršku. Čeka ga naporna sezona, ali vjerujem da će ponoviti one rezultate od ranije. Vidjet ću se i sa njegovom porodicom, kao i sa nekim još teniserima. Ali, ja uvijek koristim priliku kad sam u Srbiji da obiđem neke lokalitete. Prošlog mjeseca sam išao na Rtanj, a ovoga puta idem u Vršac da vidim čuvene vršačke krugove. Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to posle preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osjećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedjelja", rekao je Osmanagić dodavši:

"Drugi put je došao polovinom oktobra nakon finala Roland Garrosa kada je izgubio od Nadala. U nedjelju je igrao meč, u ponedjeljak je bio već u Visokom. Ponovo je za jedan dan uspio da prebrodi i zaboravi taj poraz na Roland Garrosu i oporavi se za nova iskušenja, a kao što znamo u januaru je već osvojio Australijan Open. On će ponovo doći u maju u Visoko. Ali, važnije od svega je da se stvorilo jedno prijateljstvo i samo će se produbljivati. On daje podršku ovome što radimo, jer razumije, a mi dajemo njemu za ono što on radi na terenu".

Đoković je posljednji nastup imao na Serbian Openu gdje je zaustavljen u polufinalu. Master u Madridu je odlučio preskočiti, dok će prije Ronald Garrosa nastupiti na Mastersu u Rimu.

Top Komentari

Manager
Lijepo je izletište napravio ,ali ga promoviše lažnom pričom ..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije