Đoković morao igrati tri seta, slijedi Čilić

Gulbis izbacio Dimitrova

Đoković morao igrati tri seta, slijedi Čilić

Novak Đoković je izborio plasman u osminu finala Indian Wellsa, ali je protiv Alejandra Gonzaleza morao igrati tri seta.

U drugom setu je Novak zastao, u osmom gemu je Gonzalez napravio break, ali su stvari došle na svoje mjesto početkom trećeg seta. Prema očekivanju, Ernests Gulbis i pobjednik Acapulca Grigor Dimitrov su odigrali su ponudili tri seta odličnog tenis. Dimitrov je u visokom ritmu odigrao prvi koji je zaključio duplim breakom, ali je Gulbis uzvratio istom mjerom.

U setu odluke sve je bilo otvoreno, Dimitrov je imao dvije break lopte, obe u petom gemu, niti jednu nije iskoristio. Gulbis je u narednom gemu također dva puta prijetio, a onda je kod 5-5 iskoristio četvrtu.

Marin Čilić nije imao problema sa Tommyjem Robredom, iskoristio je petu meč loptu, meč je zaključio sa 47 posto prvog servisa. Fernando Verdasco je napokon odigrao jedan dobar meč, sredio je osmog nositelja Richarda Gasqueta u dva seta dok je njegov zemljak Feliziano Lopez slavio u tri protiv Kukushkina.


Rezultati 3.kolo:
Fernando Verdasco (Spa, 30) - Richard Gasquet (Fra, 8)    7-6(5) 6-1   
John Isner (USA, 12) - Yen-Hsun Lu (Taj) 6-4, 6-3   
Ernests Gulbis (Lat, 20) - Grigor Dimitrov (15) (Bul) 2-6, 6-1, 7-5   
Roberto Bautista Agut (Spa) - Jarkko Nieminen (Fin) 6-2, 4-6, 7-6(6)   
Feliciano Lopez (Spa) - Mikhail Kukushkin (Kaz)    1-6, 6-3, 6-4   
Julien Benneteau (Fra) - Dominic Thiem (Aut) 7-6(4), 6-3   
Marin Čilić (Hrv, 24) - Tommy Robredo (Spa, 16)    6-4 6-3   
Novak Đoković (Srb, 2) - Alejandro Gonzalez (Col) 6-1, 3-6, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije