Đoković: Nisam pomišljao na predaju, ali...
Đoković je ponovo imao problema sa povredom

Poražen od Kineza Chunga

Đoković: Nisam pomišljao na predaju, ali...

Nekada najbolji svjetski teniser Novak Đoković poražen je od Hyeon Chunga u tri seta u osmini finala prvog turnira na kojem je zaigrao poslije šestomjesečne pauze zbog povrede, Australian Opena.

"Bio je bolji igrač na terenu, nema sumnje u to. Sve čestitke njegovom timu i njemu na izuzetnoj partiji. Bio je kao zid, želim mu svu sreću", rekao je Đoković.

Srbin je između prvog i drugog seta tražio medicinski time-out kako bi mu fizioterapeut izmasirao lakat.

"Nije dobro, na kraju prvog seta sam osjetio bolove i morao sam da se nosim s tim do kraja meča. Situacija sa laktom je ozbiljna, još ne znam da li ću pauzirati. Moram ponovo na snimanje, pa da sa ljekarskim i trenerskim timom odredimo šta ću i kako dalje", dodao je srpski teniser.

Đoković je često tokom meča pravio bolne grimase, ali nije pomišljao da preda meč.

"Bol nije bio toliko jak da moram prekinuti. Samo je to utjecalo na moj servis, koji je mnogo važan udarac, posebno protiv Chunga”, dodao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi