Đoković lagano do osmine finala

Bolji od Ramosa-Vinolasa

Đoković lagano do osmine finala

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australian Opena.

Đoković je danas u trećem kolu prvog Grand Slam turnira u sezoni savladao španskog tenisera Alberta Ramosa-Vinolasa sa 3:0, a po setovima je bilo 6:2, 6:3, 6:3.

Srbijanski teniser je bez većih problema na terenu uspio da se nosi sa Špancem iako je u jednom trenutku imao problema s leđima. Đoković je tražio i medicinsku pauzu, no na kraju je uspio da pored svega toga dođe do nove pobjede.

Ramos-Vinolas je u momentima igrao veoma dobro i prijetio je Đokoviću, no srbijanski teniser nije dozvolio da se njegov protivnik razmaše. Đoković je nakon nešto više od dva sata završio meč i slavio sa 3:0. Đoković će u narednom kolu igrati protiv Chunga koji je iznenađujuće jutros savladao Zvereva.

Australian Open, 3. kolo:

Đoković - Ramos-Vinolas 3:0 (6:2, 6:3, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi