Đoković: Nova generacija je na pragu, ali Rafa, Roger i ja odlažemo penziju

Srbijanski teniser nakon nove titule

Đoković: Nova generacija je na pragu, ali Rafa, Roger i ja odlažemo penziju

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je danas svoju 34. titulu na Masters turnirima. 

Đoković je u finalu Pariza porazio Denisa Shapovalova sa 2:0 u setovima, a nakon meča je hvalio mladu generaciju tenisera, ali je ipak kazao kako Rafael Nadal, Roger Federer i on odlažu penziju.

"Imali smo prilike do sada da vidimo kako neki mladi igrači osvajaju masters titule, to se dešavalo i biće toga još. Što se tiče mene Federera i Rafe, mi pokušavamo da što je više moguće odložimo naš odlazak u penziju, ali nova generacija je tu, na pragu. Sve su bliži najvećim titulama. Samo je pitanje vremena", kaže Nole.

On je sada jednu masters titulu udaljen od rekorda Nadala. Nole ima 34, a Rafa 35.

"Svaka od te 34 je različita i draga na svoj način, mada je prva uvijek prva. Ne treba zaboraviti da je ova titula jednako velika, jer to nije obična pobjeda. Privilegija je osvajati velike titule, to je razlog zašto sam još profesionalac, želim još godina da igram na najvišem nivou. Volim tenis, uživam da igram i da treniram", dodao je Đoković.

Što se tiče samog meča, on je kazao kako je imao dosta lakih poena poslije servisa i kako mu je rival dopustio da se tokom meča osjeća komforno.

Top Komentari

Rajvosa2019
Kvalitet nove generacije je upitan - imaju druge prioritete - na primjer nas dzumi svojim reketom momentalno reketa srbijanske rospije - tenis u drugom penis u prvom ist planu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije