Đoković o mečevima u Bosni i Hercegovini: Jako bih volio, ali...

Uskoro kreće Adrian Tour

Đoković o mečevima u Bosni i Hercegovini: Jako bih volio, ali...

Prvi reket svijeta Novak Đoković organizuje ovih dana nekoliko spektakularnih turnira na Balkanu. 

Teniska sezona suspendovana je još od početka marta i čini se da neće uskoro biti nastavljena. Zbog toga je Đoković krenuo u akciju organizacije nekoliko turnira koji će biti održani u sklopu Adrian Toura.

Na istim će učestvovati nekoliko velikih teniskih imena kao što su treći reket svijeta Dominic Thiem ili sedmi reket svijeta Alexander Zverev. Osim toga, na turniru će igrati i Bugarin Grigor Dimitrov, ali prva vijezda svakako će biti upravo Đoković.

On je u razgovoru za Sport klub potvrdio kako na Adrian Tour nije pozvao dva preostala člana 'velike trojke' Rogera Federera i Rafaela Nadala jer je naprosto mislio da neće doći.

"Više nego uobičajeno smo komunicirali Rafa, Roger i ja, zbog promjena uslijed pandemuje koronavirusa i u vezi sa pomoći lošije rangiranim teniserima. Federer i dalje ima problema sa koljenom, nisam ga pitao. Rafa od skoro igra. Pričali smo prošle sedmice oko US Opena, ali nisam ga pitao. Ne očekujem da će doći i da ga pitam", kaže Nole.

Plan turnira je da se počne 13. juna u Beogradu, zatim da se ode u Zadar, a potom bi se preselilo u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Nole kaže kako upravo dvije posljednje lokacije još uvijek nisu sigurne.

"Nadam se da će do 13. juna regulacije biti promjenjene i da ćemo imati publiku. Moramo da poštujemo zakonske regulacije koje izdaju nadležna tela. Izvjesno je 100 posto da će se Beograd i Zadar organizovati na tim lokacijama. Crna Gora i Bosna i Hercegovina još nisu potvrđene. Lično želim da tamo igramo, ali zbog kasnog početka organizacije, te dvije lokacije još nisu sigurne, ali radimo na tome", dodao je prvi reket svijeta i jedan od najuspješnijih tenisera svih vremena.

Trenutni plan je da se u BiH igra na dvije lokacije - Banja Luci i Sarajevu. Glavni grad bi na rasporedu bio 5. jula a snage bi u egzibicionom meču odmjerili Đoković i Damir Džumhur.

Top Komentari

magistar
Ovo u Banjaluci ce biti pravi sedmodnevni turnir a za vikend pobjednik turnira igra sa jos 7 top igraca ukljucujuci Noleta.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije