Džumhur osvojio turnir, pa novac proslijedio za liječenje bolesne djevojčice

Humanitarni turnir u Beogradu

Džumhur osvojio turnir, pa novac proslijedio za liječenje bolesne djevojčice

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur osvojio je humanitarni teniski turnir "SK Soccer klub" na Malom Kalemegdanu u Beogradu.

Džumhur je u finalu pobijedio srbijanskog tenisera Filipa Krajinovića sa 4:3 (7:4), 4:3 (7:5), a prethodno je u polufinalu pobijedio Marka Miladinovića, koji je u meču za treće mjesto iznenadio Đerea sa 0:4, 4:1, 4:1.

Naš teniser je dobio ček od milion dinara, a potom ga odmah proslijedio Fondu za Sofijin prvi korak.

Podsetimo maloj Sofiji Markuljević potrebna je vakcina od 2,1 milion dolara kako bi se izliječila od rijetke spinalne misitrofije. Zbog toga je 25. marta pokrenuta humantarna akcija u kojoj je do sada skupljeno oko 670.000 dolara.

"Posebno mi je drago što sam osvojio humanitarni turnir. Odlučio sam da podržim akciju za Sofijin prvi korak. Poznajem njenog oca Stefana... U finalu smo odigrali dobar meč Filip i ja", rekao je Damir na kraju turnira.

Top Komentari

Peđa
Svaka čast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi