Đoković o penzionisanju Murrayja: Šokiran sam, isto smo godište...

Prvi teniser svijeta tužan zbog Britanca

Đoković o penzionisanju Murrayja: Šokiran sam, isto smo godište...

Srbijanski teniser Novak Đoković ostao je šokiran nakon jutrošnje press konferencije Andyja Murrayja.

Podsjetimo, Britanac je pred sami početak Australian Opena poručio kako bi mu to mogao bi i posljednji turnir u karijeri obzirom da su bolovi u kuku postali neizdrživi.

Dakle, teniski svijet će očigledno vrlo brzo ostati bez čovjeka koji je tokom karijere osvojio tri Grand Slam titule, a uz to je bio i broj 1 na svijetu.

Đokovića je to šokiralo te je poručio da je tužno vidjeti kroz šta sve Murray prolazi.

"To je šokantno jer smo isto godište. Tužno ga je vidjeti kroz šta sve prolazi. Razumijem ga i suosjećam se s njim obzrom da sam skoro dvije godine imao problema sa teškom povredom lakta. Trenirao sam s njim prije nekoliko dana i pomalo smo ćaskali".

"On je veliki šampion, prijatelj s kojim sam odrastao. Tužno je što će mu ovo možda biti posljednji Australian Open, želim mu sve najbolje. Zahvalan sam mu zbog brojnih stvari", poručio je Novak.

Inače, Murray bi u 1. kolu Australian Opena trebao igrati protiv Španca Roberta Bautiste-Aguta, a vrlo je moguće da će mu upravo taj meč biti i posljednji u karijeri.

Murray ima problem sa povredom kuka

Podsjetimo se još jednom šta je Murray saopštio novinarima na press konferenciji.

"Ne, nisam dobro. Mučim se, u strašnim sam bolovima i to traje već dvadeset mjeseci. Učinio sam sve kako bi izliječio taj kuk, ali ništa mi nije pomoglo. Bolje sam nego što sam bio prije šest mjeseci, ali i dalje me jako, jako boli".

"Mogu igrati, ali do određenog nivoa s kojim nisam zadovoljan. Bol je zaista neizdrživa i ne želim više igrati. Sve sam probao, dao sam sve od sebe... Sredinom decembra sam ljudima iz svog tima rekao da ja ovo više ne mogu. Moram prestati. Ne mogu više igrati i misliti da će bol nestati. Rekao sam im tada da mogu možda igrati još do Wimbledona jer tu želim završiti karijeru, ali nisam siguran mogu li izdržati do tada... Mislim da su velike šanse da će mi ovo biti posljednji turnir", poručio je Britanac.

Inače, Đoković i Murray su u karijeri odigrali ukupno 36 mečeva. Novak je pobijedio 25 puta, a Andy 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi